Malzemeler
1 kg ayva
5 su bardağı su
5 adet karanfil
6 su bardağı şeker
1 adet limonun suyu ya da ½ gr limon tuzu
Hazırlanışı
Ayvaları yıkayın. Dörde bölerek çekirdek kısımlarını çıkarın ve
kabuklarını soyun. Temizlenmiş ayva dilimlerini 1 cm lik küçük parçalara bölün.
Bir tencereye koyarak suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısarak yaklaşık
10 dakika haşlayın. Tencereye ayva çekirdeklerinin yarısını, karanfili ve
şekeri katıp karıştırın. Üzerinde biriken köpüğü sürekli alarak, kıvamını
buluncaya kadar reçeli kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kaynatın. Reçel
kıvamını bulunca limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak
ateşten alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.
NOT: Eğer rende ayva
reçeli yapmak istiyorsanız, ayvaları soyup, çekirdek kısımlarını çıkardığınız
ayvanın rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Yukarıda verilen tarifteki 5 su
bardağı su yerine 3 su bardağı su kullanarak tarifi aynen uygulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder