Malzemeler
350 gr. Kuru fasulye
4 adet tavuk but ( baget )
2 adet soğan
225 gr. Domates
100 gr. Salam
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı hardal
4 su bardağı tavuk suyu
Süslemek İçin
Maydanoz, Kırmızı pulbiber, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kuru fasulyeyi bir gece soğuk suda bekletin. Soğanları ince ince
doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde kesin. Doğranmış soğan, tavuk
butları, fasulye, salam ve domatesi derin ve kapaklı bir fırın kabına alın.
Domates salçası, tavuk suyu, hardal, kırmızı pulbiber, karabiber ve tuzu
ekleyip karıştırın. Fırın kabınının kapağını kapatın ve önceden ısıtılmış 160
dereceye ayarlı fırında 1,5 saat pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak
olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder