Malzemeler
750 gr dana kuşbaşı
500 gr mantar
1 adet kuru soğan ( büyük )
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
1,5-2 su bardağı su
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
Etleri sudan geçirip 1 lt su ile tencerede 25 dakika pişirin. Etler
pişerken, kuru soğanı, yeşil sivri biberi, domatesleri yemeklik doğrayın.
Sarımsakları doğrayıp, etleri 25 dakikanın sonunda geniş bir tencereye alın.
İçerisine 1 kepçe et suyundan koyup, diğer malzemeleri de ekleyip pişirin.
Mantarları soteleyip içine atın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirip, servis
yapın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder