Malzemeler
1/2 kg. un
150 gr. şeker
1 adet yumurta
İçi İçin
1/2 kg. kabak
300 gr. şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle fırın tepsisini yağlayın. Balkabağını soyup çekirdeklerini ayıklayın. Küçük küçük bölerek şeker ve suyla birlikte pişirin. İyice yumuşadıktan sonra tahta bir kaşıkla kabakları püre haline getirin. Hamurun malzemesini karıştırın. İyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını fırın tepsisi büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine kabak püresini koyun ve ceviz serpiştirin. Sonra üzerine kalan hamuru açın ve yayın. Fırçayla hamurun üzerine yumurta sarısını sürün, Tatlınız altın rengi alana dek pişirin. Çıkınca kare kare kesip servis yapabilirsiniz :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder