Malzemeler
4 adet yumurta
125 gr. Un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
125 gr. Şeker
50 gr. Ceviz içi
İçi İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı böğürtlenli vokta
Hazırlanışı
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını 1 tutam tuzla kar
haline getirin. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin. Şeker ve dövülmüş
ceviz içini ve yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın. Yumurtanın aklarını
ekleyin. Yağlanmış 24 cm’lik kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik
fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğutarak enine 2’ye bölün. İçi için krem
şantiyi, sütle çırpın. Rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Arzuya göre
böğürtlenli voktayı da ekleyin. Kekin arasına sürüp servis yapınJJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder