7 Aralık 2012 Cuma

Özbek Pilavı


Malzemeler
2 kg pirinç
2 kg et
1 kg havuç
Biraz kuş üzümü
Biraz dolmalık fıstık
1 kg domates
1 kg soğan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Pirinci sıcak suya koyup, biraz bekletin. Eti hazırlayıp, soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Domatesler küçük küçük doğranıp, et soğanlar ile birlikte kavrulunca domatesleri içine atın. Domateslerin arkasında halka halka doğranmış havuçları atın. En son pirinci koyduktan sonra 10 dakika kaynatılır. Suyu, tuzu, baharatları atılıp, karıştırılır. Piştikten sonra ortası açılıp, kuş üzümü, dolmalık fıstığı konulup, ufak parçalar halinde yağ konulup kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder