Malzemeler
2 kg pirinç
2 kg et
1 kg havuç
Biraz kuş üzümü
Biraz dolmalık fıstık
1 kg domates
1 kg soğan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci sıcak suya koyup, biraz bekletin. Eti hazırlayıp, soğanı
yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Domatesler küçük küçük doğranıp, et soğanlar
ile birlikte kavrulunca domatesleri içine atın. Domateslerin arkasında halka
halka doğranmış havuçları atın. En son pirinci koyduktan sonra 10 dakika
kaynatılır. Suyu, tuzu, baharatları atılıp, karıştırılır. Piştikten sonra
ortası açılıp, kuş üzümü, dolmalık fıstığı konulup, ufak parçalar halinde yağ
konulup kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder