1 Aralık 2012 Cumartesi

Çemenli rulo


Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
4 kahve fincanı eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
7 su bardağı un
1 çay bardağı çemen
3 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı
Eritip ılıttığınız margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın. Hamuru uzun kenarlarından başlayarak rolü yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde ve aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Rulo katları 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip hemen çıkarın ve sıcak yada ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder