Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
4 kahve fincanı eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
7 su bardağı un
1 çay bardağı çemen
3 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı
Eritip ılıttığınız margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp
üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir
kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave
edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt
büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın.
Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın.
Hamuru uzun kenarlarından başlayarak rolü yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış
olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar
oluşturacak şekilde ve aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Rulo
katları 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın
sarısı oluncaya kadar pişirip hemen çıkarın ve sıcak yada ılık olarak servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder