Malzemeler
2 parça tavuk göğüs eti
200 gr mantar
3-4 adet domates
3-4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Pulbiber
Tereyağ
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış tavuklar, ince doğranmış mantarlar tencereye konulup, kendi suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Sonra kendi suyunu çekene kadar biraz daha pişirin. Domates ve biberleri ekleyin. Sarımsakları doğrayıp içine katın. Baharatlarla birlikte sıvıyağı ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin. Yağlı kağıt kişi başına göre karelere kesilir. kağıdın ortasına bolca tereyağ sürülür. Tavuklu harçtan ortasına konulup yukarı resimdeki gibi katlanır :) Kağıdın ağız kısmı açık kalacak şekilde tepsiye dizin ve 170 derece de 25-30 dakika kadar pişirin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder