2 Aralık 2012 Pazar

İncir Tatlısı


Malzemeler
400 gr kuru incir
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yarım ceviz içi
1 paket bitter çikolata
½ paket sütlü çikolata

Hazırlanışı
İncirleri yıkayıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine şeker ve suyu ekleyip orta hararetli ateşte 15 dakika pişirin. İncirleri şerbetin içinden süzgeçle alın. Kenarlarından kesip, cevizleri içlerine yerleştirin. İncirleri servis tabağına dizin. Bu arada bitter çikolata ile sütlü çikolatayı ayrı ayrı benmari usulü eritin ve önce bitter çikolatayı daha sonrada sütlü çikolatayı incirlerin üzerine gezdirin. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder