3 Aralık 2012 Pazartesi

HAMUR İŞLERİ İÇİN PÜF NOKTALARI

EKMEK PİŞİRİRKEN
Hamurun daha yumuşak olması için, ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. Bu kaseyi fırının en alt gözüne yerleştirin. Kaynar su, fırın çalışırken buhar oluşturup, ekmeklerin içinin yumuşak olmasını sağlar. Hamura katacağınız bir miktar patates de, ekmeğin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

LEZZETLİ MANTILAR
Mantı hazırlarken, hamurun ne çok sert ne de yumuşak olmamasına dikkat edin; aksi takdirde yufka açmanız zorlaşır. Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantının lezzetini artırır. Mantıyı hafif fırınladıktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak derin donrurucuda muhafaza edebilirsiniz.

BÖREK YAPARKEN
Böreğin iç harcını hazırlarken, hamurla birlikte de pişeceğini göz önüne alarak önceden fala pişirmeyin. Hazır yufkadan börek yaparken süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp yufkaları ıslatırsanız, börek yumuşacık olur. Kızartma böreklerde, sıvıyağın iyice kızmasını bekleyip börekleri atarsanız fazla yağ çekmez. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine biraz su serpip üstünü kapatmanız, kurumasını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder