EKMEK PİŞİRİRKEN
Hamurun daha yumuşak olması için, ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su
koyun. Bu kaseyi fırının en alt gözüne yerleştirin. Kaynar su, fırın çalışırken
buhar oluşturup, ekmeklerin içinin yumuşak olmasını sağlar. Hamura katacağınız
bir miktar patates de, ekmeğin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
LEZZETLİ MANTILAR
Mantı hazırlarken, hamurun ne çok sert ne de yumuşak olmamasına dikkat
edin; aksi takdirde yufka açmanız zorlaşır. Haşlama suyu olarak et ya da tavuk
suyu kullanmak mantının lezzetini artırır. Mantıyı hafif fırınladıktan sonra
bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak derin donrurucuda muhafaza
edebilirsiniz.
BÖREK YAPARKEN
Böreğin iç harcını hazırlarken, hamurla birlikte de pişeceğini göz
önüne alarak önceden fala pişirmeyin. Hazır yufkadan börek yaparken süt,
sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp yufkaları ıslatırsanız, börek yumuşacık olur.
Kızartma böreklerde, sıvıyağın iyice kızmasını bekleyip börekleri atarsanız
fazla yağ çekmez. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine biraz su serpip
üstünü kapatmanız, kurumasını engeller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder