Malzemeler
125 gr tereyağ
4 su bardağı krema
150 gr çikolata
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı badem
Çikolata Sosu İçin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Orta boy tencerede tereyağını eritin.
Süt, bal, şeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca
ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak
pişirin. Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat bekletin. Çikolata susu
için; tencerede süt ve kakaoyu kaynatın. Şeker, tereyağ ve mısır nişastası
ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle
çırpın. Bu karışımı, dolapta beklettiğimiz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle
süsleyin. 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde
dilimleyip servis yapın JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder