2 Aralık 2012 Pazar

Nugat


Malzemeler
125 gr tereyağ
4 su bardağı krema
150 gr çikolata
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı badem

Çikolata Sosu İçin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı
Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Orta boy tencerede tereyağını eritin. Süt, bal, şeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin. Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat bekletin. Çikolata susu için; tencerede süt ve kakaoyu kaynatın. Şeker, tereyağ ve mısır nişastası ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle çırpın. Bu karışımı, dolapta beklettiğimiz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle süsleyin. 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde dilimleyip servis yapın JJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder