2 Aralık 2012 Pazar

Yalancı Profiterol


Malzemeler
½ paket dondurulmuş milföy
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
½ adet vanilya çubuğu
500 gr. Pudra şekeri

Hazırlanışı
Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile yağlayın. Milföy hamurunu merdane yardımıyla açarak inceltin. Kalp şeklinde bir kalıp ile 9-10 adet kalp kalıp kesip fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar, 10-15 dakika fırınlayın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kalpleri, kalp şeklini koruyarak yatay olarak ikiye ayırın. Kremayı hazırlamak için derin bir kasede toz krem şanti, süt, taze vanilya çubuğu ve şekeri koyunca bir kıvam elde edene kadar mikserde 3-4 dakika kadar iyice çırpın. Milföyleri hazırlamak için bir adet milföyü tabağa yerleştirin. Üzerini önce kremayla kaplayın, daha sonra frambuazları serpiştirin. Aynı şekilde milföy, krema, frambuaz sıralamasıyla bir kat daha hazırlayın. Üstüne milföylerin üstlerini kapatıp pudra şekerini serpin. Aynı şekilde diğer milföyleri de hazırlayıp frambuazlı yada çikolatalı sos eşliğinde servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder