Malzemeler
½ paket dondurulmuş milföy
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
½ adet vanilya çubuğu
500 gr. Pudra şekeri
Hazırlanışı
Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile
yağlayın. Milföy hamurunu merdane yardımıyla açarak inceltin. Kalp şeklinde bir
kalıp ile 9-10 adet kalp kalıp kesip fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar, 10-15 dakika
fırınlayın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kalpleri, kalp şeklini
koruyarak yatay olarak ikiye ayırın. Kremayı hazırlamak için derin bir kasede
toz krem şanti, süt, taze vanilya çubuğu ve şekeri koyunca bir kıvam elde edene kadar mikserde 3-4 dakika kadar
iyice çırpın. Milföyleri hazırlamak için bir adet milföyü tabağa yerleştirin.
Üzerini önce kremayla kaplayın, daha sonra frambuazları serpiştirin. Aynı
şekilde milföy, krema, frambuaz sıralamasıyla bir kat daha hazırlayın. Üstüne
milföylerin üstlerini kapatıp pudra şekerini serpin. Aynı şekilde diğer
milföyleri de hazırlayıp frambuazlı yada çikolatalı sos eşliğinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder