2 Aralık 2012 Pazar

Gülsulu Helva


Malzemeler
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 fincan dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı
Tavada yağı eritin. İrmiği ve dolmalık fıstıkları ağır ateşte ve sürekli çevirerek kavuralım. İrmikler altın sarısı renk alıp, hoş bir koku salmaya başladığında meyanesi gelmiş demektir. Üzerine soğuk süt döküp, ateşten alalım. Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika bekletelim. Bu arada irmik sütü emecek ve şişecektir. Bu kez irmiğe şekerini ilave edip, karıştıralım. 15 dakika demlenmeye bırakalım. Bir kez daha karıştıralım. Servis tabağına alıp, ceviz ve gülsuyuyla birlikte servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder