Malzemeler
Pandispanyası:
300 gr ıspanak yaprağı
4 adet yumurta
4,5 çay bardağı un
4,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
Kreması:
4,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
2 parça damla sakızı
Süsleme:
2 adet kivi
Hazırlanışı
Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir
kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta,
şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden
ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip, soğutun. Keki enine
ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın. Krema için; süt, mısır nişastası
ve şekeri bir tencereye alın.
Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını
ilave edin ve iyice karıştırın. Kekin bir parçasını üzerine hazırladığınız
kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün.
Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder