2 Aralık 2012 Pazar

Kakaolu Krep


Malzemeler
Krepler için 2 adet yumurta
2 çorba kaşığı şeker
2 çay bardağı un
2 çay bardağı süt
2 çorba bardağı kakao
4 çorba kaşığı tereyağ
½ çay bardağı damla çikolata
Bir tutam tuz

İçi için
2 adet çikolatalı gofret
4-5 adet kuru kayısı
1 adet muz

Süslemek için
5-6 adet çilek

Hazırlanışı
Krepleri hazırlamak için yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp tereyağ sürün. Hazırladığınız karışımdan yarım çorba kepçesi kadar alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak krebi tek taraflı olarak pişirin. ( iki tarafınıda pişirmeye kalkarsanız damla çikolatalar erir. )Bu şekilde tüm harç bitene kadar krepleri pişirip kenara alın. İçini hazırlamak için, gofretleri ve kayısıları robotta çekin. Üzerine muzu ekleyin. Bu harcı kreplerin içine koyarak sarın. Çilekle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder