1 Aralık 2012 Cumartesi

Hindi Madalyon


Malzemeler
6 adet hindi but
¼ tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 adet iri soğan ( ince doğranmış )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı dereotu
3 adet havuç ( temizlenmiş, ince ve yuvarlak halka şeklinde doğranmış )
125 gr. Bezelye
2 su bardağı hindi suyu
1 adet limon kabuğu ( ince şeritler halinde doğranmış )

Hazırlanışı
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, havuç ve soğanı orta ateşte 3 dakika kadar soteleyin. Hindi etlerini, tuzu, karabiberi, dereotunun yarısını, limon kabuğunu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Hindi suyunu koyup 20-25 dakika pişirin. Servisten önce kalan dereotunu üzerine döküp 1-2 dakika dinlendirin. Beraberinde salata ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder