Malzemeler
6 adet hindi but
¼ tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 adet iri soğan ( ince doğranmış )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı dereotu
3 adet havuç ( temizlenmiş, ince ve yuvarlak halka şeklinde doğranmış )
125 gr. Bezelye
2 su bardağı hindi suyu
1 adet limon kabuğu ( ince şeritler halinde doğranmış )
Hazırlanışı
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, havuç ve soğanı orta ateşte 3
dakika kadar soteleyin. Hindi etlerini, tuzu, karabiberi, dereotunun yarısını,
limon kabuğunu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Hindi suyunu koyup 20-25
dakika pişirin. Servisten önce kalan dereotunu üzerine döküp 1-2 dakika
dinlendirin. Beraberinde salata ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder