6 Aralık 2012 Perşembe

Elmalı Tart


Malzemeler
1 paket yaş maya
500 gr un
250 gr süt
10 gr tuz
40 gr şeker
1 adet yumurta
80 gr margarin

Harcı İçin
9 adet elma
9 çorba kaşığı şeker
18 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
Un, maya, şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak, yumuşatılmış margarini ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan  bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 20 dakika bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve daire şeklinde açın. 3 ayrı tart kalıbına kenarları yüksekte kalacak şekilde döşeyin. Elmaların kabuğunu soyup dilimleyin ve yüksekte kalacak şekilde döşeyin. Elmaların kabuğunu soyup dilimleyin ve kabın dışında başlayıp ortasına doğru dönerek döşeyin. Her tart için 6 parça fındık büyüklüğündeki tereyağını elmaların üzerine yerleştirin ve 3’er çorba kaşığı şekeri serpip, 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder