Malzemeler
1 paket yaş maya
500 gr un
250 gr süt
10 gr tuz
40 gr şeker
1 adet yumurta
80 gr margarin
Harcı İçin
9 adet elma
9 çorba kaşığı şeker
18 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Un, maya, şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak, yumuşatılmış
margarini ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli
bezle örterek 20 dakika bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve daire şeklinde
açın. 3 ayrı tart kalıbına kenarları yüksekte kalacak şekilde döşeyin.
Elmaların kabuğunu soyup dilimleyin ve yüksekte kalacak şekilde döşeyin.
Elmaların kabuğunu soyup dilimleyin ve kabın dışında başlayıp ortasına doğru
dönerek döşeyin. Her tart için 6 parça fındık büyüklüğündeki tereyağını
elmaların üzerine yerleştirin ve 3’er çorba kaşığı şekeri serpip, 200 derecelik
fırında 20 dakika pişirin J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder