2 Aralık 2012 Pazar

Muzlu Sarma


Malzemeler
250 gr margarin
1 su bardağı un
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
6 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi

Hazırlanışı
Tencereyi ateşe oturtup, margarini eritin. Erime işlemi tamamlanır tamamlanmaz, tahta bir kaşıkla karıştırarak unu ilave edin. Bir iki kez çevirip, süt ve şekeri katın. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı katın. Pasta çırpıcısı yada mikserle 10 dakika çırpın. Islatılmış dikdörtgen bir tepsiye muhallebiyi dökün. Ilındıktan sonra  büyük kareler şeklinde kesin. Üzerlerine muzları yerleştirip, rulo biçiminde sarın. Mutfak robotuyla bisküviyi un haline getirdiğiniz bisküviye bulayıp, servis tabağına alın. İyice soğuyunca servis yapın J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder