6 Aralık 2012 Perşembe

Ezmeli Pasta

Malzemeler
500 gr vişne
6 çorba kaşığı vişne reçeli
2-3 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı kakao
6-7 yumurta akı
1 tatlı kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Bisküvili karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru dörde bölün. 20 cm çapındaki 4 tart kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kalıplara bölüştürün ve fırında 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, fırından çıkınca. Bisküvilerden birini servis tabağına alıp üzerine reçel sürüp vişneleri dizin. Diğer bisküvileri aralarına reçel sürüp vişne dizerek üst üste dizin. Üzerine hindistancevizi serpip buzdolabında 15 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder