Malzemeler
500 gr vişne
6 çorba kaşığı vişne reçeli
2-3 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı kakao
6-7 yumurta akı
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp
ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip
karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Bisküvili
karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru dörde bölün. 20 cm çapındaki
4 tart kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kalıplara bölüştürün ve fırında
30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, fırından çıkınca. Bisküvilerden birini
servis tabağına alıp üzerine reçel sürüp vişneleri dizin. Diğer bisküvileri
aralarına reçel sürüp vişne dizerek üst üste dizin. Üzerine hindistancevizi
serpip buzdolabında 15 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder