1 Aralık 2012 Cumartesi

Tatin


Malzemeler
4-5 adet kırmızı elma
150 gr. Şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
100 ml su
4-5 parça donmuş milföy hamuru

Hazırlanışı
Elmaları soyun,  kararmamaları için limonla ovun. Büyüklüklerine göre altıya veya sekize bölün. Şeker, tereyağı ve suyu karamel rengini alana kadar kaşıkla hiç karıştırmadan tencerede pişirin. Karamel hazır olunca tart kalıbına boşaltın, üzerine elmaları dizin. Elmaların üzerini oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamurları ile kaplayın. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Krema veya dondurma ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder