Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Un ve pudra şekerini karıştırın. Margarin, yumurta akı ve vanilyayı da
ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın ve yarısına 3 çorba
kaşığı kakao ekleyip yeniden yoğurun. Hazırladığınız hamurları 15 dakika
dinlendirin. Daha sonra hamurları merdane ile ½ cm kalınlığında açıp bardak
ağzı ile yuvarlak şekiller kesin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında 15 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın ve koyulaşınca üzerine
kakaoyu ekleyip, hafifçe karıştırarak iki renkli krema elde edin. Daha sonra
hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına doldurup şekilli olarak kakaolu
bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri de bunların üstüne kapatın.
Bisküvilerin üstlerini kalan krem şanti ile süsleyerek servis yapın J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder