Malzemeler
10 adet portakal (kalın kabuklu)
5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
4 su bardağı su
İçi İçin
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı ceviz içi(dövülmüş)
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek İçin
250 gr kaymak
250 gr antepfıstığı
Hazırlanışı
Portakalın kabuklarını rendeleyip üzerinden bir kapak kesin. İçini oyup, meyvesini çıkartın. 5 dakika kaynar suda bekeltin. 7 gün boyunca bu suyu değiştirerek acısını alın. Pirinç şekerle özleşinceye kadar pişirin. Portakal rendesi, ceviz içi ve tarçını katıp karıştırın. Ilıkken portakalların içine doldurun. Kaymak ve antepfıstığı ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder