2 Aralık 2012 Pazar

Yılbaşı Kömbesi


Malzemeler
250 ml ılık süt ( 1 su bardağı )
500 gr un ( 3,5 su bardağı )
250 gr şeker ( 1 su bardağından biraz az )
1 adet yumurta
60 gr margarin ( 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ )
1 yemek kaşığı tahin
Tarçın
Yenibahar
1 yemek kaşığı çörek otu
Susam
1 paket maya

Hazırlanışı
Sütü ılıtıp biraz şeker ve biraz unla karıştırarak boza kıvamında bir ön hamur hazırlayın. Mayayı içine ufalayıp iyice karıştırın ve ılık bir köşede 10 dakika bekletin. Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Kalan un, şeker, yumurtanın sarısı, margarin, sıvı yağ, tahin, çörekotu ve  baharatları karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayın. Yine ılık bir ortamda hamuru iki misli kabarana kadar bekletin. Kabarmış olan mayalı hamuru kısaca yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yumurtanın akını bir çatalla çırpın. Hamur parçalarını önce yumurta akına sonra susama bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika daha bekletip 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kapaklı bir kutuya koyabilir, 2-3 hafta saklayabiliriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder