Malzemeler
150 gr margarin
1 adet yumurta
3 su bardağı un
4 tatlı kaşığı file fındık
2 yemek kaşığı şeker
1 adet bitter çikolata
4 dilim ananas
135 gr. pudra şekeri
Hazırlanışı
1- Kurabiye için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın, iyice yoğurup sert bir hamur elde edin.
2- Hamuru unlanmış tezgâha alıp 1 cm kalınlığında açın, bıçakyardımıyla karelere bölün ve fırın tepsisine 1’er cm aralıklarla dizin.
3- Ananası küpler halinde doğrayın, teflon tavaya alıp üzerine toz şeker ve file fındık ekleyerek soteleyin. Ananaslar suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4- Hazırladığını kurabiyelerin üzerine ananasları paylaştırın. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
5- Çikolataları küçük parçalara bölün, benmari usulü eritin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin. File fındık serperek soğuduktan sonra servis yapın :)
2- Hamuru unlanmış tezgâha alıp 1 cm kalınlığında açın, bıçak
3- Ananası küpler halinde doğrayın, teflon tavaya alıp üzerine toz şeker ve file fındık ekleyerek soteleyin. Ananaslar suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4- Hazırladığını kurabiyelerin üzerine ananasları paylaştırın. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
5- Çikolataları küçük parçalara bölün, benmari usulü eritin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin. File fındık serperek soğuduktan sonra servis yapın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder