4 Aralık 2012 Salı

Hurma Kebabı


Malzemeler
1 kg yağlı koyun kıyması
2 orta boy soğan
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
½ çay kaşığı tarçın
½ çorba kaşığı kakule
1 bağ taze nane
1 bağ maydanoz
500 gr. İçyağı

Hazırlanışı
Kıymayı bir kaba koyun. Soğan, tuz, biber, tarçın, kakule, ince kıyılmış nane ve maydanozla karıştırıp, iyice yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. İçyağını asma yaprağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Hazırladığınız harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyağına sararak şişlere dizin. Şişleri ızgaraya yerleştirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen köfteleri şişlerden çıkarıp, bir sahana yerleştirerek servis yapın J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder