Malzemeler
1 kg yağlı koyun kıyması
2 orta boy soğan
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
½ çay kaşığı tarçın
½ çorba kaşığı kakule
1 bağ taze nane
1 bağ maydanoz
500 gr. İçyağı
Hazırlanışı
Kıymayı bir kaba koyun. Soğan, tuz, biber, tarçın, kakule, ince
kıyılmış nane ve maydanozla karıştırıp, iyice yoğurarak bir köfte harcı
hazırlayın. İçyağını asma yaprağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Hazırladığınız
harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyağına sararak
şişlere dizin. Şişleri ızgaraya yerleştirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen köfteleri şişlerden çıkarıp, bir sahana yerleştirerek servis yapın J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder