5 Aralık 2012 Çarşamba

Salsa


Malzemeler
60 gr margarin ( 4 çorba kaşığı )
100 gr un ( 4/5 su bardağı )
15 gr pudraşekeri ( 2 çorba kaşığı )
25 ml. su ( 2/3 çorba kaşığı )

Kreması 
18 gr un ( 2,5 çorba kaşığı )
10 gr nişasta ( 4 çay kaşığı )
60 gr şeker ( 4 çorba kaşığı )
20 gr süt ( 3 çorba kaşığı )
1 adet yumurta
200 ml. su ( 4/5 su bardağı )
1 tutam vanilya

Hazırlanışı
Fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtın. Tartöletleri hazırlamak için margarini, unu, şekeri ve suyu bir kapta yoğurarak hamur haline getirin. Minik tartölet kalıplarını yağlayın. Tartölet hamurlarını kalıpların boyutunda kesip kalıplara yerleştirin. Kenarlarından sarkan hamur parçaları varsa bir bıçakla keserek alın. Hamurların üzerini fazla kabarmamaları için çatalla kesin. Sıcak fırına sürerek altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Tartöletler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için unu, nişastayı, şekeri, sütü, yumurtayı, suyu ve vanilyayı çırparak kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kremayı bir sıkma torbasına doldurun. Tartöletleri fırından alıp kendi kalıplarında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca, ters çevirerek tartöletleri kalıplardan çıkarın. Krema sıkarak içlerini doldurun. Üzerine kestane şekeri koyup servis yapabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder