Malzemeler
½ kg un
30 gr maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı krema
50 gr çok ince doğranmış pastırma
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı acı biber
Hazırlanışı
Mayayı ılık su ile yumuşatın. Un, maya ve bir tutam tuzu iyice
karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Derince bir kabın
içinde yumurtaları çırpın. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada iyice kızdırın.
Baharat, su, pastırma ve kremayı ekleyin. Hazırlamış olduğunuz pizza hamurunu
bir tepsiye yayın. Üzerine pastırmalı sosu ekleyin. Önceden kızdırılmış fırında
30-40 dakika pişirin. Hamuru sıcak bir yere koyup, üzerine ıslak bez örtüp, bir
saat bekletin. Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş tahtada yarım santim
kalınlıkta açın. Yağlanmış kalıba veya tepsiye hamuru yayın. Mantarları yıkayıp
ayıklayın. Küçük küçük doğrayın. Küçük bir kaba 1 yemek kaşığı yağı, doğranmış
soğanı koyup hafifçe kavurun. Sonra üzerine doğranmış mantarı ve ½ limon suyunu
ekleyip, mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzu, karabiberi, maydanozu
da mantarlara katın. Yumurtaları bir kasede çırpıp, çatalla karıştırın. Mantara
ekleyip karıştırın. Tepsideki hamurun üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar
peyniri rendesi serpip, sıcak fırına koyun. Kurutmadan 5-10 dakika pişirip,
fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder