2 Aralık 2012 Pazar

Meksika Pizzası


Malzemeler
½ kg un
30 gr maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı krema
50 gr çok ince doğranmış pastırma
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı acı biber

Hazırlanışı
Mayayı ılık su ile yumuşatın. Un, maya ve bir tutam tuzu iyice karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Derince bir kabın içinde yumurtaları çırpın. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada iyice kızdırın. Baharat, su, pastırma ve kremayı ekleyin. Hazırlamış olduğunuz pizza hamurunu bir tepsiye yayın. Üzerine pastırmalı sosu ekleyin. Önceden kızdırılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Hamuru sıcak bir yere koyup, üzerine ıslak bez örtüp, bir saat bekletin. Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş tahtada yarım santim kalınlıkta açın. Yağlanmış kalıba veya tepsiye hamuru yayın. Mantarları yıkayıp ayıklayın. Küçük küçük doğrayın. Küçük bir kaba 1 yemek kaşığı yağı, doğranmış soğanı koyup hafifçe kavurun. Sonra üzerine doğranmış mantarı ve ½ limon suyunu ekleyip, mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzu, karabiberi, maydanozu da mantarlara katın. Yumurtaları bir kasede çırpıp, çatalla karıştırın. Mantara ekleyip karıştırın. Tepsideki hamurun üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, sıcak fırına koyun. Kurutmadan 5-10 dakika pişirip, fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder