7 Aralık 2012 Cuma

Fındıklı Erikli Tart


Malzemeler
3 adet yumurta
8 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase erik
Ustasından un ölçüsü J

Hazırlanışı
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserde çırpın. İyice kar haline gelince; sütü, sıvıyağı içine koyup çırpmaya devam edin. Fındığı da ilave edelim J Sonra 5 çorba kaşığı un ile başlayalım , unu ve kabartma tozunu, vanilyayı eleyip karışıma katıp çırpmaya devam edelim. Yağladığımız kek kalıbına koyup, üstünü düzledikten sonra üzerine erikleri serpiştirelim. En üstüne de tekrar fındık serpip, önceden ısıtılmış 180 derece lik fırında kızarana kadar pişirelim J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder