1 Aralık 2012 Cumartesi

Risotto Kroket


Malzemeler
1 su bardağı pirinç
40 gr. Toz permasan peynir
1 yemek kaşığı ince doğranmış kurusoğan
3 yaprak ince doğranmış fesleğen
½ diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tel şehriye
1 tatlı kaşığı beyaz şarap
1 yemek kaşığı krema
Beyazbiber
Tuz
750 ml sıcak su

Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Tavada soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Pembeleşince ocaktan alın. Pirinci yıkamadan ilave ederek sarımsak ve soğanlarla birlikte sotelemeye devam edin. Daha sonra beyaz şarabı ve 750 ml sıcak sudan 1 su bardağı kadarını, kavurduğunuz pirince ilave edin. Suyunu çektikçe azar azar su katın. Suyu bittikten sonra kremayı ekleyin. Pilav hafif bulamaç görüntüsü aldığında ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parmesan, fesleğen, tuz ve beyazbiberi ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Daha sonra tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızartın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder