Malzemeler
1 su bardağı pirinç
40 gr. Toz permasan peynir
1 yemek kaşığı ince doğranmış kurusoğan
3 yaprak ince doğranmış fesleğen
½ diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tel şehriye
1 tatlı kaşığı beyaz şarap
1 yemek kaşığı krema
Beyazbiber
Tuz
750 ml sıcak su
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavada soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Pembeleşince
ocaktan alın. Pirinci yıkamadan ilave ederek sarımsak ve soğanlarla birlikte
sotelemeye devam edin. Daha sonra beyaz şarabı ve 750 ml sıcak sudan 1 su
bardağı kadarını, kavurduğunuz pirince ilave edin. Suyunu çektikçe azar azar su
katın. Suyu bittikten sonra kremayı ekleyin. Pilav hafif bulamaç görüntüsü
aldığında ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parmesan, fesleğen,
tuz ve beyazbiberi ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Daha sonra tel şehriyeye bulayıp
kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder