30 Kasım 2012 Cuma

ALMAN USULÜ PONÇİK


Malzemeler
30 gr. Maya
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
¼ su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı tereyağ
1-1,5 su bardağı ılık krema

Hazırlanışı
Mayayı, sütün yarısının içinde eritin. Unu karıştırma kabına koyun. Ortasını havuz biçiminde açıp, mayayılı sütü bu havuza koyun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp, üzerine un serpin. Ilık bir yerde 30-40 dakika kabartıp iki misli oluncaya kadar dinlendirin. Şeker, tuz, limon kabuğu rendesi, yumurta ve yumurta sarıları ile kalan ılık sütü, kalan un ve başlangıçtaki hamurla karıştırın. Bütün malzemeyi yoğurun. Bir kenara kaldırıp15-20 dakika daha dinlendirin. Hamuru 3. Kez, bu kez yumuşatılmış tereyağını yedirerek ele yapışmıycak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hafifçe unlanmış tezgahta yuvarlayarak, küre biçimi verin. Fırın tepsisinin içini yağlayıp, hamur parçalarını aralıklı olarak fırına diziniz. Üstünü örtüp gene dinlendirin. Bir miktar kabarınca üzerine ılık kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin. Lokmaları fırında 15-20 dakika altın sarısı renk alana dek pişirin. Bu süre sonunda kabı fırından çıkarın. Üzerlerine pudra şekeri serpip reçelle birlikte Alman Usulü Ponçikleri servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder