25 Kasım 2012 Pazar
Cevizli Sini Köfte
Malzemeler
1 kg. köftelik kıyma
3 çay bardağı su ( 225 mL. )
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
100 gr. iri çekilmiş ceviz
Üzerine
12 adet yarım ceviz
Hazırlanışı
Derin bir kaseye kıymayı, isteye göre baharatları, suyunu, ayçiçek yağını, iri çekilmiş cevizleri koyup iyicene yoğurun. Yoğurulmuş köfte harcını yağlanmış fırın kabına elinizle bastırarak şekil verin. Üzerini yarım cevizler ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın :)
Etiketler:
ayçiçek yağı,
baharat,
bastırmak,
ceviz,
dakika,
derin bir kase,
kıyma,
su,
yoğurmak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder