21 Kasım 2012 Çarşamba

Pencereli Kurabiye


Malzemeler
500 gr. un ( 4 su bardağı )
1 tutam vanilya
1 adet yumurta
250 gr. margarin
125 gr. pudraşekeri ( 1 su bardağı )
70 gr. marmelat ( ısıtılmış )

Hazırlanışı
Unu ve vanilya'yı bir kaba eleyin. Yumurtayı hafifçe çırpın. Margarini ve pudraşekerini bir karıştırma kabına koyarak mikser ile 1-2 dakika kadar çırpın. Çırpılmış yumurtayı ekleyip çırpmayı sürdürerek şekerli yağa yedirin. Unu ve vanilya'yı da katıp, yoğurarak bisküvi hamurunu elde edin. Fırınınızı 180 dereye getirip ısıtın. Hamuru tezgaha koyarak bir merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla bisküvilerinizi kesin. Her bir bisküvi'nin ortasına parmağınızı bastırıp çukurlaştırın. Kestiğiniz kurabiyelerin kenarından çıkan hamuru tekrar yoğurup merdane ile 2 mm. kalınlığında açın. Bisküvileri kalıpla keserek çıkarın. Hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Üzerine fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. Fırına sürerek yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen bisküvileri fırından alın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra ortalarına ısıtılmış marmelatı koyarak donmaya bırakın. Dilerseniz biraz çikolata eritip üzerini süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder