Malzemeler
1 orta boy kereviz
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Terbiyesi İçin
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağı alıp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu pembeleşene dek kavuralım. Birkaç dakika sonra aynı irilikte doğranmış patates ve kerevizi ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. Sonra kırmızı mercimeği ve yeterince suyu ilave ederek sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Bir kapta yumurtayı, unu, yoğurdu, bir kepçe çorbanın suyunu ilave ederek ezelim. Ve karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım kaynatalım. Kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edip ateşten alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder