22 Kasım 2012 Perşembe
Fırında Sebzeli Balık Buğulama
Malzemeler
2 kg. Levrek veya palamut
1 kg. domates
1 kg. patates
8-9 adet yeşil sivri biber
Tuz-Karabiber-Pulbiber
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 adet defne yaprağı
Hazırlanışı
Balıklar ayıklanır, kuşbaşı doğranır. Patates, soğan, sivri biber ve domatesleri yıka ve ayıkla, küp küp doğrayın. Balıklar sebzelerle birlikte, üzerine baharatlar konulup, harmanlanır. Pişirilecek olan güvece yağ sürüldükten sonra, eşit olarak dağıtılır. Fırında yada ateşte pişirilir. 1 sb. kaynar su ilave edilir. Defne yapraklarını da üzerine koyup pişirin.
Etiketler:
baharatlar,
Balık,
defne yaprağı,
levrek,
palamut,
sıvıyağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder