26 Kasım 2012 Pazartesi

Tavuklu Baklalı Sarma


Malzemeler
1 komposto kasesi iç bakla
1 kase pirinç
3 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 dal taze nane
1/2 demet dereotu
250 gr. asma yaprağı
1 kesme şeker
1 adet limon suyu
1/2 tavuk göğsü

Hazırlanışı
Tavuk etini çok küçük kıyın. Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı sıvıyağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da eklyin. Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir tencere de bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkartın. Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup, sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerine gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder