22 Kasım 2012 Perşembe

Peynirli Bonfile


Malzemeler
3 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Kırmızı biber
2 adet bonfile
1 tatlı kaşığı hardal
2 dilim tost kaşarı

Hazırlanışı
Soğanları temizleyip rondo da kıyın ve kısık ateşte yağ ile tavada kavurun. Şeffaf hale gelen soğanlara galeta unu ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, hardal, tuz ve kırmızı biberi ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. Bir başka Tavayı ateşe koyup ısıtın. Etleri tavaya koyup kızartın, altüst edip kızara yüzü tuzlayın. Sonra diğer yüzü de tuzlayın. Ekmek Kızartıcı tepsiye etleri alın. Etlerin üzerine birer dilim tost kaşarı koyup, tavada hazırlamış olduğunuz galeta unlu karışımdan peynirlerin üstüne tepeleme koyun. Arzu ederseniz üzerine biraz daha ince kıyılmış peynir serpebilirisiniz. Tepsiyi fırına verin. Etlerin üzerindeki peynirler eriyene kadar kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder