21 Kasım 2012 Çarşamba

Defneli Şiş Kebabı


Malzemeler
1 kg. kuzu eti ( küçük kuşbaşı doğranmış )
200 gr. soğan ( 2 orta boy ve rendelenmiş )
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
15 adet defne yaprağı
1 bağ maydanoz ( ince kıyılmış )
2 bağ taze soğan ( yalnızca yeşil kısmı ince kıyılmış )

Hazırlanışı
Etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları bir tülbentten süzerek suyunu çıkarın. Soğun suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu ve biberi ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Etleri serin yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Izgaranızı ( ızgaranız yoksa fırının ızgarasını) yakın. Her etin ardına bir defne yaprağı gelecek biçimde etleri şişe dizin. Izgaraya (fırındaysa altına bir tepsi koyarak ısgara teline) yerleştirip her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bir servis tabağının üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı karıştırarak yayın. Pişen şişleri bu tabağa çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder