26 Kasım 2012 Pazartesi

Hünkar Külahı


Malzemeler
1 paket milföy hamuru 
10 adet alüminyum kalıp
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
10 adet çilek
Pudra şekeri

Süslemek İçin
Antep fıstığı 

Hazırlanışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözelim. Yarım cm eninde şeritler halinde keselim. Alüminyum kalıpların dış yüzeyine yumuşak margarinle hafifçe yağlayalım. Kalıplara, tepe kısmından başlamak üzere şeritleri saralım. Pişerken açılmaması için şeritlerin son bölümünü üst üste gelmesini sağlayalım. Kalıpları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Hamurun üzeri altın rengi alana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alalım. Alüminyum hunileri soğumasını bekleyelim. Daha sonra hamuru kalıptan ayıralım. 1 paket krem şantiyi, 1 çay bardağı soğuk süt ile çırparak koyulaştıralım. Şantiyi külahların içine dolduralım ve çilekleri de ortadan ikiye kesip içlerine koyalım. Üstlerine de antep fıstığı serpelim :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder