Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr. mısır unu
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kereviz
1 adet havuç
150 gr. kıyma
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
450 mL. su kaynatın, tereyağ ve biraz tuz ekleyin. Mısır ununu tuz gibi serperek ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Sıvı yağ ile tavada kavurun. Kerevizin kök kısmını ve havucu da temizleyip kıyın. Tavaya koyup soğanla birlikte kavurmaya başlayın. Sebzeler kavrulunca kıyma ve küçük küçük doğranmış sarımsağı ekleyin. Kerevizin saplarını da iyice yıkayıp, kıyın ve bir kenarda bekletin. Kavrulmakta olan soğan ve sebzelere domates salçası, tuz, karabiber ilave edip kavurmaya biraz daha devam ettikten sonra sirke ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyin, kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pişen mısırlı harcı uzun dikdörtgenler şeklinde kesin. Yanına kıymalı sos koyun ve üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Sıcak sıcak servis yapın :) ımmm çok lezzetli..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder