21 Kasım 2012 Çarşamba

Badem Ezmesi


Malzemeler
600 gr. taze badem
500 gr. pudra şekeri ( 4 su bardağı )
125 mL. su ( 1/2 su bardağı )

Hazırlanışı
Bademleri kaynar suda 1-2 dakika haşlayarak kabuklarını ayıklayın. Ayıklanmış bademleri bir bezle kurulayarak robottan geçirip, toz haline getirin. Toz bademleri bir karıştırma kabına koyarak üzerlerine pudra şekerini ve suyu ekleyin. Elinizle yoğurarak şekeri bademlere yedirin. Yoğurmayı sürdürüp şekeri bademin içinde ezerek eritin. Tümünü alabilecek bir tepsiye, hazırladığınız macun kıvamındaki badem ezmesini bir parmak kalınlığında, düzgün bir biçimde yayın. 1 saat serin bir yerde dinlendirip, 1 cm x 4 cm.'lik dikdörtgen parçalar halinde keserek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder