Malzemeler
300 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr. margarin
3 çorba kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz muskat rendesi
1 adet yumurta
Üzerine
5 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr. dil veya kaşar peyniri
50 gr. ince kıyılmış salam
Hazırlanışı
Hamur için gereken malzemeleri çabuk çabuk yoğurun. Aşağı yukarı 25 cm çapında yuvarlak kalıba hamuru yayın. Kalıbı buzdolabında en az yarım saat bekletin. Bu arada fırını 225 derecede ısıtın. Soğanları soyun ve halka halka doğrayın. Bir tavada margarini eritin. Soğanları içine atıp fazla pembeleşmeden çevirin. Kekiği ilave edin. Bir kenara alıp, Soğutun. Bu arada yumurta ve sütü birlikte çırpın. Tuzu da ilave edin. Peyniri rendeleyin ve salamı kesin. Hamuru buzdolabından çıkarıp, 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra üzerine soğanı, daha sonra salamı en son olarak da peyniri ekleyin. Üzerine yumurta ve süt karışımını dökün. Fırının orta katında 40 dakika kadar pişirin. Çıkartmadan önce bir çatal batırarak malzemenin iyice katılaşıp, katılaşmadığına bakın. Kalıbından çıkartmadan önce soğumasını bekleyin. Sonra servis yapın :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder