Bildiğiniz Tas Kebablarına Hiç Benzemiyor Deneyin derim :))
Malzemeler
1 kg kuzu eti
2 adet soğan
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kakule(dövülmüş)
Tuz ve Karabiber
1 çay kaşığı anason
1 adet taze nane
1 adet maydanoz
5-6 diş sarımsak
500 gr. yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Etler kaba konulup, üzerine ince doğranmış soğanları, tuz, karabiber, tarçın, kakule, ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip elle iyicene harmanlayarak serin bir yerde (buzdolabında) 15-20 dk. bekletin. Tencerenin dibine 1 çorba kaşığı tereyağını koy, erit. Başka küçük bir tenzerenin kapağının içine eti iyicene sıkıştırın. Yağı erittiğiniz tencerenin içine kapağı ters çevirip koyun. Ateşe alınan tencerenin et suyunu salması beklenene kadar pişirilir. Etin suyu çıkınca üzerine 2 subardağı su (kaynamış olucak) konulur. Yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Servis esnasında tabağa konulduktan sonra üzerine yoğurt gezdirilir.
Püf Noktası: Etin lezzetli olması için dinlenmesi gerekir !
AFİYET OLSUN GENÇLER =))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder