30 Kasım 2012 Cuma

Cevizli Salça


Malzemeler
250 gr. iç ceviz
2 dilim bayat etmek
1 orta boy soğan
2 adet limon
2 kahve fincanı zeytinyağı
Biraz kimyon, Kırmızı biber, Tuz
1/2 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı
Cevizi robottan iyice geçiriniz. İnce rendelenmiş soğanı su içinde yarım saat bekletiniz. Blendırda cevizi, tuzu, kırmızı biberi, salçayı, ıslatılmış bayat ekmeği, kimyon ve süzülmüş soğanı ilave ederek karıştırınız. Limon ve zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek çırpınız. Servis tabağına koyunuz. Zeytin, Maydanoz, halka halka doğranmış yeşil biber, dereotunu ile servis yapabiliriniz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder