28 Kasım 2012 Çarşamba

Fasulye Köftesi


Malzemeler
200 gr. kuru fasulye
2 adet küçük soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
3 sap maydanoz
Kırmızı biber
1 adet yumurta
Kimyon

Sosu İçin
3 sap taze nane
3-4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

Hazırlanışı
Kuru fasulyeyi yıkayın. 2 su bardağı sıcak su ile fasulyeleri 40 dakika haşlayın. Soğanları soyup yıkayın ve sarımsakla birlikte kıyın. Zeytinyağı ile birlikte ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar hafifçe kavurun. Sarımsakların yanmaması, sadece tadı yağa geçene kadar kavrulması gerekir. Maydanoz, kırmızı biber, kimyon, tuz, kavrulmuş soğan ve sarımsağı blendırdan geçirin. Yumurtayı da ekleyin. Haşlanmış fasulyeleri süzüp sıcak sıcak blendırdan geçirin. Tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hamburger köftesi büyüklüğünde parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Sosu hazırlamak için nane yapraklarını saplarından ayırıp kıyın. Yoğurt ve tuz koyup karıştırın. Fasulye köftesi ile birlikte servis yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder