22 Kasım 2012 Perşembe

Bayat Ekmek Tatlısı

                                     
Malzemeler
1,5 bayat ekmek
45 gr. margarin
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi

 Şerbeti İçin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Ekmeklerin içlerini çukur bir kaba ufalayın. Üzerine su koyup yarım saat dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin. Tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyip servis yapın. 

Hadi Afiyet  Olsun :)(:                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder