21 Kasım 2012 Çarşamba

İshakiye


Malzemeler
200 gr. tuzsuz badem içi
100 gr. tereyağ ( 6,5 çorba kaşığı )
65 gr. pirinç unu ( 1 çay bardağı )
800 mL. süt ( 3,5 su bardağı )
375 gr. şeker ( 1,5 su bardağı )

Hazırlanışı
Tereyağını eritin. Üzerine pirinç unu ekleyip kavurun. Bademleri rondodan çekip içine ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurun . ( Karamelize olucak ! ) Yavaşça üstüne süt ilave edip, devamlı karıştırın, kaynatın. Kaynayınca şeker eklenir. Hafif kaynatılır ve ocaktan alınır. Sıcakken hemen kaselere boşaltın. Üzerine ince çekilmiş bademle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder