Malzemeler
250 gr. pirinç
1 adet soğan
1-2 sap kereviz
150 gr. kıyma
2 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
75 gr. kaşar peyniri
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, yıkayıo, haşlayın. Soğanı temizleyip kereviz yaprağı ile birlikte kıyın. Kıyma ve kıyılmış malzemeleri tencereye koyup yağ ile kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Pişmiş olan pirinci bir kaba alıp ılınınca 2 yumurta, tuz, karabiber ve peyniri ekleyip karıştırın. Tamamen soğumaya bırakın. Bir kaseye su doldurun. Elinizi su ile nemlendirip pirinçten bir kaşık alın. Yassıltıp ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı iç koyun. Bir kaşık pirinç ile kapatıp nemlendirilmiş eller ile kapatın ve top haline getirin. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Kalan yumurtayı çukur bir tabakta çırpın. Pirinç toplarını önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda 6 dakika kızartın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder