21 Kasım 2012 Çarşamba

Salata

Her öğünde mutlaka bol miktarda salata yenmelidir. Kilo problemi olanlar özellikle yemek öncesi bol salata tüketmeli ki doyma hissine erken kavuşup az yemekle doyun. Salatalar posa, vitamin ve mineral açısından zengindir. Protein öğünlerinde yenen salatalara limon-zeytinyağı, karbonhidrat öğünlerinde yenen salatalara yoğurt sosu konulması en sağlıklı seçenektir.



Meyveler

Sağlıklı beslenen günde en az yarım kilo meyve yemelidir. Üzüm, incir, muz hariç diğerleri kan şekerini yükseltmez ve acıktırmaz. Kalori değerleri düşük, vitamin- mineral ve posa açısından zengindir. Vücuttaki asitleri nötralize ederler. Posa açısından zengin meyve, sebze, salata tüketimi bağırsakları normal yoldan çalıştırdıklarından dolayı kanserden korurlar.  Meyveler karbonhidrat içermelerine rağmen sindirilme ortamları asit olduğundan dolayı protein öğünde yenmeli. Zayıflama diyetleri yapılırken verilen miktarlardan daha fazla meyve yenmemelidir.



Sebzeler

Salatalar gibi nötral yiyecekler grubuna girmekte olup hem proteinlerle birlikte hem de karbonhidratlarla bol miktarda tüketilmelidir. Posa, vitamin ve mineral açısından çok zengindirler. Vücutta birikmiş olan asitleri nötralize ederler ve bağırsakları çalıştırıp kabızlığa engel olurlar. Zeytinyağlı, etlerin yanında haşlanmış olarak veya az etle pişirilerek tüketilmelidirler. Sağlıklı beslenme de en az haftanın beş günü sebze ağırlıklı olmalıdır. Ne kadar az pişirilirse faydaları o kadar daha fazladır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder