21 Kasım 2012 Çarşamba

Bademli Terbiyeli Tavuk Çorbası

Eski Osmanlılardan kalma enfes bir lezzet ben birazcık değiştirdim sadece :))

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
200 gr. tatlı badem
30 gr. tereyağ ( 2 çorba kaşığı )
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı sirke
1 tutam safran
1 adet limon suyu
2 adet yumurta sarısı
Tuz
1 adet NAR

Hazırlanışı
Safranı sirkeyle suda 1-2 saat beklet. Bademleri sıcak suda 10 dakika kaynat, kabuklarını soy, rondodan geçir. Pirinci yıka, süzdür. Tavuk geniş bir tencere de üzerini örtecek kadar suda haşlanır. Üzerine 1 tutam tuz ilave edip, piştikten sonra süzdürülür. Ve didiklenir. 6 su bardağı tavuk suyu tencereye konulup, içine pirinç ekleyip 20 dakika kadar kaynat. Tereyağını erit. Bademleri içine kat, kavur. Yağınla birlikte çorba suyuna eklenir. Çorbanın terbiyesi için: Nişasta, yumurta sarıları, limon suyuyla birlikte çırpın. Bu terbiye çorba suyundan alınarak yavaş yavaş yedirilir. İçine safranlı su ilave edip kaynatılır. Tavuk etleri servis kaselerine konulup, üzerine sıcak sıcak çorba suyu konulup, NAR ile birlikte süsleyip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder