Malzemeler
4 adet yeşil elma
1/2 su bardağı kıyılmış hurma
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı limon rendesi
1,5 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı esmer şeker
1/4 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Dondurma veya krem şanti
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Kabak oyacağı ile elmarın çekirdek kısımlarını çıkartın. Elmanın üst kısmının kabuğunu soyun. Ceviz ve hurmayı iyice karıştırın. Bu karışımı bastırarak elmaların içine doldurun. Elmaları derince bir fırın tepsisine yerleştirin. Su, esmer şeker, margarin, tarçın ve hindistan cevizini tencereye alın. Kaynatın. Hazırladığınız bu lerbeti elmaların üzerine dökün. Elmaların renkleri değişinceye kadar yaklaşık bir saat fırında pişirin. Elmalar sıcakken üzerine dondurma veya krem şanti servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder